Docent lichamelijke opvoeding en biologie in voortgezet onderwijs te Maastricht en in mijn vrije tijd: amateur-wijnboer, viticulteur, oenophile, liefhebber, buitenmens.
Diploma Wijncertificaat van stichting Horeca Vakopleidingen en de opleiding  Maitre Sommelier te Hasselt (Be) afgesloten.
Daarnaast het leveren van adviezen voor en het vervaardigen van  de wijn in wijngaard Slavante te Maastricht
( de eerste gaard van Nederland),geven van rondleidingen en wijncursussen voor Maison Florop,begeleiden van Hongaarse wijnen tijdens wijnbeurzen.
Mijn idee om na mijn werkzame leven buiten actief te zijn en dat in mijn favoriete Frankrijk te doen is gewijzigd toen ik over het bestaan van het genoemde terrein te weet kwam.
Nu heb ik nog de fysieke mogelijkheden te sjouwen en te bouwen, over 5 jaren veel minder. Om dan nog vooraan te starten met zo een reusachtig project lijkt mij moeilijk te realiseren, tenzij ik zoiets z.g.a.compleet koop.
Mijn plannen om vaak in Frankrijk te zijn realiseer ik momenteel door mijn caravan er permanent een vaste plek te geven. Deze staat nu in de Bourgogne in het laatste wijndorp:Nolay,Haute Côte de Beaune of in Savigny les Beaune en een enkele keer in Meursault.
Wellicht dat ik nog een plek zoek iets zuidelijk , richting Macon in de Beaujolais-streek,maar verder dan 750 km. ga ik niet. Cultuur genoeg daar en vele wijndorpjes.
Nu bewerk ik het terroir en het terrein en verwacht de eerste vendange in 2002.Alles wat ik gedurende deze jaren heb geïnvesteerd moet dan een kleine climax vormen en de voldoening opleveren voor alle tijd hieraan besteed.
De passie waarmee ik gedurende 30 jaren op alle fronten aan volleybal heb gedaan is nu getransformeerd in een passie voor alles wat met wijnmakerij en druiven in het bijzonder te maken heeft.
Men beweert wel eens dat de microbe je gevat heeft; dit is werkelijk het geval.
Mijn Workshops over wijn in het algemeen en specifiek over de wijnbouw in Nederland,de uitleg in de wijngaard over wijnbouw en wijngaardbehandeling vindt men zeer interessant.
Als daarna vinificaties,wijntypen en proeven aan de orde komen is men zo betrokken dat 2 uurtjes snel omvliegen.Wijnen uit Europa of wijnen uit andere delen van de wereld kunnen in aanmerking komen bij de wijneducatie. Men is niet alleen met de drank bezig.
De technieken en methoden van wijn maken worden besproken,er is sprake van topografie,geologie,natuur- / en scheikundige processen,geschiedenis en cultuur e.a.
Men heeft het over de mens die hierin centraal staat en dat is wat mij het meeste boeit in het geheel van mijn activiteiten.